top of page

Laat je intuïtie spreken wanneer je eet en kooktStap ook tijdens het koken in je vrouwelijkheid, want je intuïtie is ook in de keuken je kracht. Als vrouw voel je waar je nood aan hebt, wat er werkt voor jou en wat niet, dus vertrouw er ook op als het op voeding aankomt. Onze maatschappij legt ons vaak regels op die we zogezegd moeten vertrouwen. Ze schrijven diëten en trends voor die zouden werken voor jou. Elk lichaam is anders, dus er is niemand die beter kan aanvoelen wat jouw lichaam nodig heeft dan jezelf. Luister daarom naar wat je lichaam je via je intuïtie wil vertellen en leer op die manier de signalen (h)erkennen. Word je bewust van wat je eet en wat je goed doet door even tijd te nemen tijdens het eten en jezelf enkele vragen te stellen: hoe smaakt het mij? Hoe voel ik me tijdens het eten? Wat vind ik van de structuur?... Maar voel ook nog even in na het eten. Ik beloof je, je zal versteld staan wat je lichaam je vertelt over eten. Lukt dit behoorlijk op goede dagen, maar grijp je op een mindere dag nog naar suikerrijke en ongezonde voeding? Weet dat je lichaam daarop dat eigenlijk geen nood moment aan heeft. De kans bestaat dat jij een patroon hebt ontwikkeld dat je naar ongezond eten laat grijpen als je je slecht voelt. Jij gebruikt voeding als een middel om pijn te verdoven en je leegte op te vullen. Probeer die gewoonte te doorbreken en te vervangen door een positiever patroon. Ga niet dadelijk in op de roep naar wat ongezonds, maar probeer te luisteren naar wat je intuïtie vertelt. Wat heb je op dit moment echt nodig?


Je kan voeding inzetten om jezelf een positief gevoel te bezorgen. Heb je een mindere dag? Bereid vanuit zelfliefde en zelfzorg een gezonde snack of maaltijd waar je heerlijk van kan genieten. Op die manier zal je je gevoelen niet onderdrukken, maar eer ze en geef jezelf op dat moment ook de liefde die je verdient. Gezond en intuïtief eten zijn al een hele stap naar een bewustere manier van leven, maar wil je echt verbinding met je voeding creëren kan je kiezen voor een ritueel. Zo kan je je maaltijd met je handen opladen. Houd je handen boven je klaargemaakte maaltijd in je bord en sluit je ogen. Visualiseer nu dat er energie uit je handen stroomt en zeg: “ik laad deze maaltijd op. Ik stuur positieve energie naar dit eten en laad het energetisch op.” Jij geeft op die manier je maaltijd een positieve lading die je vervolgens weer opneemt door het op te eten.

Ten slotte deel ik graag met jou deze tips om nog wat extra magie in je koken te brengen:


1. Zie een recept niet als een vaste leidraad maar eerder als een inspiratiebron.

2. Experimenteer met recepten: laat je creatieve, vrouwelijke energie stromen.

3. Durf te spelen met de hoeveelheden en ingrediënten of voeg iets extra toe.

4. Voel intuïtief wat goed voelt en wat niet, wat jij lekker vindt en wat niet: vertrouw daarop

5. Kook altijd met een positief gevoel. Voel je je niet goed? Heb je geen zin of energie om te koken? Dan kan je beter vasten of eten afhalen.

6. Koop biologische producten, zodat je de puurheid van het voedsel ervaren en respecteer je Moeder Aarde.


Ben jij benieuwd naar een leven boordevol keukenmagie? Leer er alles over in het traject De weg van de Priesteres.


Liefs ❤️ Lydia

Comments


bottom of page