top of page

Vier jij op 20 maart de lente-equinox?


De Kelten leefden op het ritme van de natuur en hadden hun eigen tradities en feesten om die te eren. Je zal merken dat die feestdagen wel eens verschillen van onze huidige Romeinse kalender. Met Imbolc vierden ze de intrede van de lente en wanneer de lente haar hoogtepunt bereikt vierden ze Eostre.


Die dag eren ze samen met de godin Ostara het Germaans zonnefeest. Die dag is een echte omwenteling. Dag en nacht zijn even lang en vanaf dan zullen de dagen weer lengen. We kunnen weer meer licht verwelkomen. De lente is echt op z'n energetische hoogtepunt. Je ziet de bloesems openbloeien, bloemkopjes komen piepen en dieren worden massaal geboren.

Voel jij de energieke kracht van de lente ? Laat haar intrede van licht en het lengen van de dagen niet zomaar voorbijgaan. Wees je bewust van het nieuwe potentieel en het leven dat zich klaarmaakt om weer in zijn volle glorie te gaan stralen. Trek de natuur in en wees aandachtig voor alle bloesems, jonge bladeren en ontluikende bloemen. Voel jij de toenemende energie? Dit Keltisch lentefeest nodigt je ook uit om te bidden tot godin Ostara. Vraag haar dat je mag openbloeien tot de prachtigste en krachtigste versie van jezelf. Vraag haar hulp om je dromen te kunnen manifesteren. Ben jij benieuwd naar rituelen en activiteiten om Moeder Aarde en de vier seizoenen te eren? Ontdek ze in het traject De weg van de Priesteres.Liefs ❤️ Lydia

Комментарии


bottom of page