top of page

Lydia Maertens
~ massagetherapeute, heks en priesteres

Ik hou er van om bewust te leven

Dagelijks stel ik mezelf de vraag: ‘Is dit het leven dat ik wens? Leef ik vanuit mijn hart? Spreek ik mijn waarheid?’ Ik wil niet geleefd worden en meelopen met de rest. Voor mij is het belangrijk altijd dicht bij mijn eigen kern en gevoel te blijven, en daarop te vertrouwen. 

Deze wijsheid heb ik geleerd na een lange donkere weg

Van mij 14 tot mijn 21 jaar maakte ik een zware depressie mee en deed ik aan zelfbeschadiging. Ik haalde geen plezier meer uit het leven, waardoor ik alleen maar voor anderen leefde. Mijn tijd ging volledig naar vrijwilligerswerk, people-pleasing en en mijn masker. Zodat niemand last van mij had. Alle energie die ik nog had, gaf ik weg. Tot er niets meer was, tot ik op was. Ik heb toen in een jaar tijd, twee keer proberen uit het leven te stappen. Deze periode was de zwaarste van mijn leven. Ik zat diep en dacht echt er nooit meer uit te geraken.
 

Tot ik in de hoge school, in de opleiding ergotherapie, eindelijk plezier haalde uit naar school gaan. En ik leerde de juiste vriendinnen kennen die mijn masker doorhadden en mij de ruimte gaven om het af te zetten. Ik leerde praten, ik leerde mijn kwetsbaarheid tonen en omarmen. Eindelijk kon al het verdriet en angst een uitweg vinden. Er kwam een barst in de muur rondom mij. En zo begon mijn pad van heling … Die donkere periode is niet voor niets in mijn leven geweest. Het heeft mij gemaakt tot wie ik nu ben.

Wijsheid

De wijsheid die ik uit die donkere periode en het pad van heling heb gehaald – is enorm!

Ik deel deze graag met jou via mijn blog, Instagram en Facebook.

 

Als ergotherapeut werkte ik eerst met kindjes met een beperking en daarna met mensen met angst- en depressieklachten. In mijn vrije tijd volgde ik de opleiding bio-energetisch lichaamswerk bij mijn papa, Dirk Maertens. Ondertussen bleef ik luisteren en voelde ik dat het tijd was voor een andere weg.

 

En zo heb ik de weg gevonden naar mijn droomjob, mijn zelfstandige activiteit en mijn huidige job.

Door echt te luisteren naar mezelf. Dit is wat ik graag doe, dit is was mij gelukkig maakt. Ik wil niets liever doen dan het geven van massages en het begeleiden van vrouwencirkels en meditatiecirkels. Elke dag ontmoet ik prachtige mensen in mijn werk. Wat een geschenk! Mensen kiezen voor mij, mijn talenten en ervaring.
Ik ben in de eerste plaats Lydia en daarnaast ook ervaringsdeskundige, ergotherapeut en bio-energetisch lichaamstherapeut. Vanuit mijn ervaring wil ik jou helpen. Ik heb op een harde manier geleerd dat het écht belangrijk is om voor jezelf te kiezen.

 

De massages die ik geef zorgen dat je terug connectie maakt met jezelf.

 

Je voelt waar de blokkades zitten en kan hier naar luisteren. Een massage kan deel zijn van jouw helingsproces. Om meer te ontspannen, om te verlangzamen, om te kiezen voor jezelf… of om tijd te nemen om te genieten. Massages zijn heel goed voor je emotionele en fysieke gezondheid. Ze stimuleren de zelfheling van jouw lichaam. Er zijn genoeg studies die dit bewijzen maar kom vooral eens voelen wat de massages je te bieden hebben en wat deze met jou doen.

Naast massages geef ik ook cirkels waar de focus ligt op verbinding

Verbinding met jezelf en verbinding met anderen. Zo belangrijk! Ik kan me ondertussen niet meer niet verbonden leven. Het is deel geworden van wie ik ben en mijn leven. Het zitten in cirkel zorgt voor een gelijkwaardigheid tussen alle deelnemers. In de meditatiecirkels leer ik jou luisteren naar jezelf, naar je gevoel, lichaam en ziel. Vaak zit onze energie in ons hoofd. Té veel in ons hoofd wat zich uit in angst, piekeren, niet kunnen voelen en niet kunnen slapen. In de meditaties herstel je de connectie met jezelf. Je laat de energie terugkomen naar je kern, naar je lichaam en gevoel. 

In de vrouwencirkels maak je opnieuw verbinding met je vrouwelijke energieNiet alleen door meditatie maar ook door te delen, rituelen te doen, creativiteit en intuïtie. Je herstelt de connectie met de vrouwelijke kern en kracht binnenin jezelf. Dit kan voor jou heel veel betekenen. In onze maatschappij ligt de focus in het dagelijks leven op mannelijke energie. Dat zorgt voor een blokkade op de stroom van vrouwelijke energie. Het terug openen van die stroom en het eren van je vrouwelijke kracht is enorm helend en verrijkend.


Ik denk dat het wel duidelijk is dat mijn job, niet gewoon mijn werk is. Het is mijn passie, mijn leven. Ik hou van lekker mijn eigen ding doen, creatief te zijn en op mijn eigen ritme te leven. 

Massage, meditatie en vrouwencirkels is wat mij geholpen heeft en nog steeds helpt

Laat mij jou ook helpen. 

Naast mijn werk hou ik ook enorm van mijn partner Stijn, mijn katjes, mijn vrienden en familie. Ik heb ook een groot interesseveld en heel veel verwondering voor alles in het leven. Ik probeer graag nieuwe dingen. Mijn interesses naast massage, meditatie en vrouwelijke energie, zijn: plantaardige voeding, geneeskrachtige planten, hekserij, spiritualiteit, vuurkunst, kung-fu, ecologisch leven, lezen, schilderen, wandelen in de natuur, yoga, reizen, dansen… Ik doe wat ik graag doe en leg de focus op genieten!

Liefs 
Lydia

PS: Laat mij ook gerust weten wat mijn verhaal met je doet info@lydiamaertens.com

To play, press and hold the enter key. To stop, release the enter key.

press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
bottom of page