top of page

De echte betekenis van kerst

Op 21/12 vierden onze voorouders Yule (winterzonewende). Een feestdag op de langste nacht en kortste dag. We vieren dan het einde van de duisternis en het terugkeren van het licht ☀ Yule staat voor hoop en nieuw begin. Veel mensen vieren Yule nog steeds. Het is een feestdag die ons verbindt met onze voorouders, lokale tradities en de natuur.


De romeinen vierden winterzonnewende op 25/12. Niet toevallig de datum van kerstmis 🎄 ! M.a.w. de Christenen hebben de datum van winterzonnewende gekozen voor kerstmis.


Als je het op die manier bekijkt is kerstmis niet enkel een Christelijk feest maar ook een feest van onze voorouders de Kelten, heksen (ik! 🌙), alsook veel andere bevolkingsgroepen.


Maar allemaal betekenen ze het zelfde: 𝗛𝗢𝗢𝗣. De dagen lengen, de zon komt terug en de natuur schiet opnieuw ingang. Dat is wat ik jullie ook wens met deze kerstperiode, hoop. Ik weet dat voor velen van jullie de winter een moeilijke periode is. Hoewel ikzelf enorm houd van de diepe yinne duistere energie van de winter, kijk ik ook uit naar een nieuw jaar. Een nieuw zon en lichtjaar vol potentieel. Nu vraag ik aan jou:


- 𝗪𝗮𝘁 𝗴𝗲𝗲𝗳𝘁 𝗷𝗼𝘂 𝗵𝗼𝗼𝗽? ✨

Voor mij is dit het terugkeren van het licht, een onbeschreven nieuw jaar, de mogelijkheden in mijn job, de rijke wereld van boeken en podcasts en vertrouwen hebben dat alles goedkomt en niets toevallig is.


- 𝗪𝗶𝗲 𝗴𝗲𝗲𝗳𝘁 𝗷𝗼𝘂 𝗵𝗼𝗼𝗽? ✨

Bij mij is dit mijn nieuwe vriendinnengroep The Sisters Of Magic, mijn lief Stijn, mij nieuw pasgeboren nichtje Aria en de jongere generaties.


Onthoud, er is altijd hoop, ook in de donkerste tijden.


Veel liefs, liefde en warmte.

Lydia van Bright Light ❤


Meer info over mijn vrouwencirkels, meditatiecirkels en massages op www.lydiamaertens.com (link in profiel)






bottom of page