Vrouwencirkel Bright Light Bazel

Vrouwencirkels

Ontdek jouw vrouwelijk kracht

 

In onze maatschappij neemt de mannelijke energie soms over: presteren, plannen, actief zijn, doelgericht werken en veel denken. Mannelijke energie is nodig in de wereld maar vrouwen hebben nood aan meer vrouwelijke energie: zijn, delen, verbinden, creativiteit, verlangzamen, expressie en intuïtie.

 

In de vrouwencirkels verbinden vrouwen zich terug met zichzelf, met elkaar en met de vrouwelijke energie ('The Devine Feminine').

We komen samen met andere vrouwen in een vrouwencirkel rond de volle of nieuwe maan. De maan is een symbool voor vrouwelijke energie omdat zij net zoals ons een cyclische kracht heeft. 

De cirkel is een plek waar je gewoon mag zijn en waar andere vrouwen voor jou de ruimte houden. Er is veel ruimte om te delen en om gewoon jezelf te zijn. Niets moet en je hoeft ook niets te delen als je daar geen zin in hebt. 

Een vrouwencirkel bestaat meestal uit volgende elementen:

 - Meditaties (bv. dankbaarheidsmeditatie)

 - Rituelen (bv. cacaoceremonie)

 - Gesprekken (bv. rond de vrouwelijke kracht)

 - Journaling - dat zijn schrijfoefeningen (bv. rond het archetype van de wilde vrouw)

 - Gezellig samenzijn

Praktisch

Er gaat elke maand een online en een fysieke cirkel door. 

Een vrouwencirkel kan je apart van elkaar boeken. Er is meestal een mix van vrouwen die voor de eerste keer komen en vrouwen die eerder hebben deelnomen. Er is geen gemiddelde leeftijd... er nemen vrouwen deel van 25 jaar en 65 jaar. De mix van verschillende leeftijden maakt een cirkel heel krachtig. 

Vrouwencirkels zijn in de geschiedenis van de vrouw steeds aanwezig geweest en vinden eindelijk hun rechtmatige plek terug!

Je bent meer dan welkom om deel te nemen aan een vrouwencirkel.

We hebben elkaar nodig.

Liefs 

Lydia van Bright Light

Mail mij gerust als je nog vragen hebt: info@lydiamaertens.com