top of page

Het avondritueel van Lydia Maertens

Bijgewerkt op: 6 feb. 2022

Deze blogpost schreef ik gratis voor https://honesse.com


Een mooi avondritueel opbouwen kan je avond structuur geven en je gaat er beter van slapen! Klinkt veelbelovend? Ik ging erover in gesprek met Lydia Maertens. In deze blogpost lees je meer over de “slow evenings” van Lydia, en deelt ze haar beste tips.

Lydia, kan je jezelf even kort voorstellen?

Mijn naam is Lydia, ik ben een jonge vrouw van 28 jaar uit Bazel (Kruibeke). Ik leef elke dag vanuit mij hart en probeer het beste uit het leven te halen. Mijn zielsmissie is om steeds in mijn kracht en waarheid te staan. Ik hou van verbinden met mezelf, moeder aarde en de mensen rondom mij. In mijn praktijk Bright Light ligt de focus ook op verbinden onder de vorm van massage, meditatie en vrouwencirkels.

Wat brengt je tot rust ‘s avonds?

Ik hou van ‘slow evenings’. Tijd nemen en alles rustig aan doen. Het liefst doe ik na het opruimen van de keuken niet veel meer en ga ik lekker in de zetel hangen.

Welke dingen doe je iedere avond en waarom?

Een vaste structuur zonder flexibiliteit voelt voor mij niet fijn. Meestal voel ik de avond zelf aan wat ik nodig heb. Dat zijn vaak dezelfde activiteiten, maar ook niet altijd. Na 20:00 probeer ik niet meer te eten en zet ik alle schermen af. Wat ik bijna altijd doe mijn zelf samengestelde avondthee drinken. Ik vind dat heel gezellig. Dat combineer ik met een rustige avondactiviteit. Ik heb daarvoor een lijstje van activiteiten maar meestal springt een boek lezen eruit. Een bad nemen vind ik ook heel fijn. Daarna neem ik ruim de tijd voor mijn avondverzorging. Mijn lichaam verzorgen is voor mij een vorm van zelfzorg en zelfliefde. Op mijn nachtkastje vul ik een papieren hulpmiddel in dat ik zelf ontwikkeld heb ‘Hulpmiddel voor vrouwen om bewust te leven – van dag tot dag’. Daar staan een aantal vragen in die me helpen om bewuster te leven, bv.: Hoe voelde ik mij vandaag? en ‘Waarvoor ben ik dankbaar vandaag?’. Daarna val ik meestal al knuffelend met mijn vriend in slaap.

Zie je dat als een ritueel?

Zeker, voor mij zijn alle handelingen of manieren van leven die gestructureerd verlopen en betekenis hebben, een ritueel. Ook al doe je je avondritueel niet exact het zelfde of elke dag, het blijft een avondritueel. Volgens mij doet iedereen een soort avondritueel. De ene persoon al meer bewust en intentioneel dan de andere. Elke avond je tanden poetsen is ook een avondritueel.

Doe je iets om de volgende dag voor te bereiden?

Ik vind het belangrijk dat mijn huis opgeruimd is. Op die manier schenk ik mij een zorgeloze ochtend. Op tijd gaan slapen, vind ik ook belangrijk. Op die manier kan ik uitgerust en op tijd mijn dag beginnen. Vermoeid de dag starten vind ik absoluut niet fijn. Dat maakt mij prikkelbaar en bemoeilijkt mijn job als massagetherapeut.

Welke impact heeft dit op je slaap?

Ik slaap goed en dit komt zeker door mijn avondritueel. Een rustige avondactiviteit doen en niet op mijn gsm kijken, hebben voor mij het meeste impact. Welke tip heb je voor iemand die wil starten met een avondritueel?

Probeer dingen uit en kijk wat goed voelt en helpt voor jou.

Is er iets anders waarvan je denkt dat het een interessante of nuttige aanvulling is, om mee te geven in mijn blog?

Ik ben er absoluut van overtuigd dat een comfortabele natuurlijke pyjama helpt om beter te slapen. Liefst ook een natuurlijk deken, kussen en matras. Jouw website is dus zeker een aanrader! In mijn praktijk masseer ik ook met 100% natuurlijke producten. Daar heeft ons lichaam het meeste baat bij.Comments


bottom of page