top of page

De magie van cacao

Meer dan 5000 jaar geleden ontdekten de Maya’s de helende en krachtige werking van cacao. Tijdens hun rituelen en ceremonies dronken ze een pure cacaodrank om contact te maken met zichzelf, de stam, de universele energie en het hart:


  • Cacao opent je authentieke hart en versterkt je vrouwelijke energie. Het helpt je om dieper te voelen en in verbinding te treden.

  • Cacao opent je keelchakra om je waarheid op een liefdevolle manier te durven spreken.

  • Cacao geeft je energie en stimuleert je centrale zenuwstelsel.

  • Cacao verlicht je premenstruele klachten.

  • Cacao heeft een positief effect op verschillende lichamelijke kwalen.

Maar vergis je niet, de chocolade waar je misschien dagelijks van snoept, is helemaal niet de magische cacao waarover ik het heb: van de helende en medicinale waarde van cacao die de Maya’s ontdekten, blijft in chocolade helaas weinig over. Tijdens de productie van chocolade die we kennen uit de winkel verhitten ze de cacao maar liefst drie keer. De overmatige verwerking en de hitte halen alle magie uit cacao. Chocolade is in feite niets meer dan cacao met toegevoegde suikers en melk. Daardoor gaat de werking nog meer verloren. Wil jij proeven van de echte magie van cacao? Lees er alles over in de cacao e-bundel en ontdek heerlijke recepten.

Liefs ❤️

Lydia

Comments


bottom of page