top of page

Een cacao-ceremonie ☕💫🧘‍♀ wat is dat?

♡ Een caco-ceremonie is het ceremonieel drinken van cacao. Dit is een traditie afkomstig van de Maya’s. De Maya’s is een overkoepelende benaming voor inheemse volkeren uit o.a. Guatemala en Mexico die een gemeenschappelijke culturele en taalkundige achtergrond hebben.


♡ Cacao wordt sinds 4.000 jaar ingezet in spirituele ceremonieën. Dat komt omdat pure rauwe biologische cacao een medicijn is voor het fysieke lichaam en de geest. Het is een antioxidans en geeft je een milde energieboost. Het is zeer voedzaam, geeft je een fijn gevoel en opent je hart.


♡ De Maya’s gebruikten dit in allerlei ceremoniën. Zij zagen cacao als een heilig voedingsmiddel, voedsel van de goden. Ze maakten met de cacaodrink verbinding met hun hart, voorouders, het universum, de creatie en de goden. De cacao zorgde voor meer diepgang, creativiteit en verruimde hun bewustzijn tijdens de ceremonies.


♡ Zij drinken geen chocolademelk maar wel de cacao-drink. Dit is een drank gemaakt van pure rauwe biologische cacao, bronwater, cayennepeper en vanille. Hier wordt geen melk of suiker aan toegevoegd! Anders gaat de medicinale waarde verloren…


♡ Ik ervaar zelf het diepgaande effect ervan in meditatie, vrouwencirkels en ceremonies. Daarom gebruik ik ook cacao in mijn cirkels en wil ik jullie laten kennismaken met dit prachtig medicijn.


♡ Wil je ook een cacoceremonie meemaken? Dit kan op de Zing- en danscirkel voor vrouwen + cacaoceremonie 🦋 op vrijdag 10/12.

Meer info op mijn website www.lydiamaertens.com (link in profiel).

Binnenkort ook cacaoceremonies 1:1 en voor mannen. Hier volgt later meer info over 😉


Liefs Lydia van Bright Light
Commentaires


bottom of page